søndag den 8. april 2012

Vaniljemuffins med lemon curd

Yes, jeg havde jo stadig noget af der der lemon curd tilbage, og jeg tænkte, at det ville gøre sig godt ovenpå en muffin, hvor det kunne gove noget surligt modspil til de ofte lidt søde kager.

Som sagt, så gjort - det blev til vaniljemuffins, som fik en klat lemon curd, da de var kølet af. Hvis muffinsene ikke skal spises med det samme, så vil jeg anbefale at vente med at komme lemon curden på, da den jo ikke stivner og gerne render ned ad siderne. Opskriften på vaniljemuffins er egentlig fra "Den store Fødselsdagsbagebog" fra Amo, men jeg brugte en halv vaniljestang i stedet for vaniljesukker - det er vel ikke vaniljemuffins for ingenting.



Vaniljemuffins

Cirka 10 stk.

100 gram smør
125 gram sukker
3 æg
½ vaniljestang
Revet skal af 1 citron
200 gram hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ dl. mælk

Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Pisk vanilje og citronskal i. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Tilsæt mælken. Fyld muffinsforme med dejen og bag dem ved 180 grader i cirka 18-20 minutter. Put lemon curd på de afkølede kager, når de skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar