søndag den 24. februar 2013

Klassisk brunsviger

Jeg har tidligere lavet brunsviger med marcipan, som var en lidt opdateret version af den opskrift, jeg plejer at bruge. Men denne gang blev det til en helt klassisk brunsviger, som mor plejede at lave den til mine fødselsdage.

De tre (små) ændringer, jeg har lavet, er mindre gør og dermed mere hævetid (ellers havde den en tendens til at smage af gær) og smør, der æltes ind i dejen, i stedet for smeltet.

Prøv den! Den er god, snasket, fynsk, og lige som den skal være.


Brunsviger

1 mellemstor bradepande

25 gram gær
50 gram sukker
2½ dl. vand (eventuelt mælk)
450 gram mel
50 gram smør

Fyld
200 gram farin
100 gram smør

Gæren opløses med sukker, vand tilsættes, og melet æltes i. Når dejen begynder at blive fast, æltes smøret med. Dejen hæver i 45 minutter. Derefter fordeles den i en bradepande og stikkes spredt med en gaffel.

Smørret smeltes sammen med farinen. Blandingen smøres på kagen, som prikkes igen. Kagen bages i 15 minutter ved 200 grader. Lad den køle af, men servér den gerne lun.

Den kan holde til næste dag, hvis den pakkes ind i en pose eller lignende, men den begynder at blive kedelig på tredjedagen. Men der er sjældent noget tilbage dér, alligevel...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar